1 september 2017
18:30

Vellinge IF

Referat: Öja FF gul - Vellinge IF

I kvällens match för våra killar i Öja FF P02/03 stod Vellinge IF för motståndet. Återigen mötte vi ett lag som har ett "förstalag" av mycket hög Skåneserie-kvalitet. Detta lag ligger i Skåneserie A och jämför man deras senaste match mot Helsingborgs IF hade de inte mindre än sju(!) spelare med från den matchen. Inte konstigt att våra grabbar då eventuellt skulle få en svettig afton... Vi började otroligt bra i matchen och med mycket positivt passningsspel ute på B-planen kunde vi emellanåt hota i djupet när läge uppstod. Det känns väldigt tillfredsställande när killarna anammar det vi tränar på och levererar i skarpt läge under match. Det var också Öja FF som skulle inleda målskyttet. Alexander Gren utmanade längs högerkanten och med kraft och finess tog han sig förbi sin bevakning och kunde spela in till Mohammed Yagnobi som enkelt satte 1-0. Ett riktigt snyggt fotbollsmål! Vi minns även en spetsig attack längs samma kant då Casper Jeppsson Wall var nära att utöka ledningen.

Men rätt som det var tog det roliga slut. Kvitteringen till 1-1 kom lika välkommet som en sur uppstötning efter en högerhörna. Endast någon minut senare var det dags för 1-2 efter alldeles för släpphänt försvarsspel av oss. Dessvärre ramlade även 1-3 och 1-4 in bakom Wahlfrid Nilsson innan pausvisslan löd. Vårt spel blev under dessa 20 min alldeles för tillåtande med dålig press och svagt närkampsspel. Bortser man från dessa tjugo av de totala åttio minuterna tycker jag ändå att vi kan vara nöjda med vår prestation sett över hela matchen. Att Vellinge IF gör två fantastiskt vackra mål under den avslutande halvleken är inte mycket att göra åt. När vi möter spelare ur lag med riktigt hög kvalitet hoppas jag att ni killar tar till er de egenskaper som ni ska försöka kopiera. Tempo, styrka, vilja, teknik och engagemang - det krävs många pusselbitar för att bli duktig på fotboll. Vi lär oss kontinuerligt och fortsätter vår resa framåt!

På måndag och onsdag tränar vi som vanligt - vi ses då!